Отпускаме допълнителни 96 млн. лв., за да подсигурим работата на

...
Отпускаме допълнителни 96 млн. лв., за да подсигурим работата на
Коментари Харесай

96 млн. лв. допълнително за здравната система след извънредно заседание на МС

Отпускаме спомагателни 96 млн. лева, с цел да подсигурим работата на здравната система, на лекарите и на лечебните заведения, заяви министър председателят Бойко Борисов. Това стана откакто през днешния ден се организира изключително съвещание на Министерски съвет.

46 млн. лева са за закупуването на Ремдесивир, който ще задоволи потребностите на лечебните заведения до септември. От началото на пандемията сме дали 80 млн. лева за съвсем 100 000 дози от медикамента.

50 млн. лева са за изплащането на добавката от 1000 лева за месец април на работещите на първа линия в лечебните заведения и незабавната помощ. Средствата, които сме обезпечили за медиците и немедицинския личен състав на първа линия, възлизат на 370 млн. лева, съобщи министър председателят Борисов.

Осигуряваме финансовата поддръжка оптимално рано, с цел да бъдат спокойни и медиците, и жителите, че ще издържим на натиска. Той отбелязва, че страната си е свършила работата.

" Взимаме това решение, с цел да могат хората да бъдат спокойни, че има задоволително медикаменти и медицинският личен състав е обезпечен ", показал министър председателят. Борисов е безапелационен, че макар че изборите са на прага, държавното управление няма да допусне финансов стрес в опазването на здравето. Премиерът подсети, че към този момент месеци наред държавното управление отпуска големи средства по тази линия.

В рамките на държавното съвещание министър-председателят Бойко Борисов подчертава върху договореностите от завършилото късно нощес видеоконферентно съвещание на Европейския съвет. Премиерът изразил убеденост, че вследствие на извършените полемики Европейската комисия ще направи по този начин, че пропорционалното систематизиране на имунизациите в Европейски Съюз да е реалност, в резултат на което упованията са през април България да получи три пъти повече ваксини против COVID-19.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР