Отпушването на Южен“ - мисия невъзможна На Кукуш“ нищо не

...
Отпушването на Южен“ - мисия невъзможна На Кукуш“ нищо не
Коментари Харесай

Някой да настрои поне светофара, докато не е станала...

Отпушването на „ Южен “ - задача невъзможна На „ Кукуш “ нищо не мърда към този момент 20 години Бързо трасе на мястото на глухата линия

Пълен безпорядък царува и на кръстовището, което свързва Коматевско шосе, бул. „ Александър Стамболийски “ и улица „ Модър “. Цяло знамение е, че досега там няма жертви. Трафикът там става все по-тежък, а от Общинското дружество " Организация и надзор на придвижването " по този начин и не желаят да си създадат труда да пренастроят светофарната уредба. Сега тя пуска по едно и също време колите по Коматевско, което прави левия завой по " Стамболийски " същински пъкъл, в случай че си решил да спазваш разпоредбите. Вчера чаках 4 светофара, с цел да мина, и то измежду бял ден. Вечер е пъкъл. На множеството хора им писва, минават в междинната лента, изпреварват чакащите и се подреждат най-отпред. Когато светне зелено, потеглят с мръсна газ. Това е извънредно рисково, тъй като по " Стамболийски " лентата е една и колите се събират в нея, а също така на същия зелен сигнал минават и пешеходците. Някой ден тук ще стане огромна пакост ", разяснява Павел Петров, който живее в региона.

Тук хората изтрещяват в хаоса и никой не съблюдава разпоредбите. Не важат нито знаците, нито маркировката, видя репортерът на " Марица ". Двете десни ленти в посока юг и север постоянно са блокирани от спрели коли. Някои стопират съвсем в кръстовището, с което пречат на противоположния завой. Живеещите в региона не са видели униформени, които да поставят фишове на нарушителите. " Ако патрулката спре до обръщалото на автобусите, катаджиите за час ще навъртят хиляди левове оборот. Джигитите хвърчат един след различен ", разяснява жена от магазина наоколо.

Средната лента по Коматевско шосе в посока юг е обозначена за придвижване единствено напряко. На всяко " зелено " обаче най-малко по 5 коли подхващат рисков ляв завой, като засичат съзнателните водачи. Колите се събират в лентата на бул. „ Ал. Стамболийски “ и водачите би трябвало да се схващат в придвижване кой пръв да продължи. В този миг обаче би трябвало да пазят и пешеходците, които също имат зелен светофар и са с преимущество. Резултатът е цялостен безпорядък.

Светофарите тук въобще не са умни. Проверка на „ Марица “ сподели, че в най-натоварените часове на денонощието колите по Коматевско шосе имат единствено 20 секунди на зелено. Точно с толкоз време разполагат и тези, които чакат на улица „ Модър “, а там трафик съвсем липсва.

Същият пъкъл вечер е и на Т-образното кръстовище сред булевардите „ Коматевско шосе “ и „ Никола Вапцаров “, където всекидневно се образуват големи. Движението в посока квартал Коматево е в три ленти и би трябвало да се прави по следния метод: лявата - за ляв завой, а останалите две - за придвижване напряко.

На процедура се оказва, че мераклиите да продължат наляво по бул. „ Никола Вапцаров “ са прекалено много и в случай че би трябвало да се редят единствено в една лента, опашката в пиковите часове ще стигне до Младежкия рид. И защото търпението е разкош за водачите, мнозина вземат решение да подхващат опасен ляв завой от междинната лента.

Маневрата наподобява безусловно естествена, защото придвижването по бул. „ Никола Вапцаров “ също се прави в две ленти. Проблемът е, че насрещният трафик, който идва от Коматево, стопира на светофара, откакто към този момент свети зелено за левия завой. Така наглеците, които завиват от междинната лента и се стремят да карат вдясно, елементарно могат да се окажат на пътя на техен сътрудник, който шпори на жълто и бърза към центъра.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР