Отпразнувайте най-важните стъпки на бебето с тази ароматна погачаНеобходими Продукти●

...
Отпразнувайте най-важните стъпки на бебето с тази ароматна погачаНеобходими Продукти●
Коментари Харесай

Пита за прохождане на дете

Отпразнувайте най-важните стъпки на бебето с тази ароматна погача

Необходими Продукти

● квас - 1 кубче жива
● брашно - 500 г
● захар - 1 с.л.
● сол - 2 с.л.
● оцет - 2 с.л.
● яйца - 3 бр. /един жълтък се остава за подмазването/
● прясно мляко - 150 мл
● олио - 3 с.л.

Начин на подготвяне

Брашното се пресява в дълбока купа. В пресятото брашно се прави кладенче. В него на начупва маята и се залива със хладкото прясно мляко.

Добавят се и останалите артикули. Като единия жълтък се остава за помазването на питата. Замесва се меко тесто. Полученото тесто се помазва със малко олио. Оставя се на топло, завито със забрадка за към половин час, с цел да втаса.

Готовото тесто се разделя на три топки. Всяка една от тях се разточва на кръг. Трите кръга се поставят в помазана с олио и набрашнена тава. Слагат се един върху различен. В средата на тестото се поставя една чаша или купа. И се режат девет триъгълника.

Купата или чашата не разрешават се среже доникъде. Във всеки един от деветте триъгълника се прави дупка. През нея се прекарват от долу нагоре двата края на триъгълника.

След това се завиват леко изпод. Питата се намазва с жълтъка, малко олио и вода. Оставя се встрани да втаса за към 20-30 минути. Отгоре се поставя украсата, която е направена от брашно, сол и вода. Затова остава бяла. Тя не се помазва.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР