Отпразнувахме заедно Съединението, добре. Но хайде сега да се върнем

...
Отпразнувахме заедно Съединението, добре. Но хайде сега да се върнем
Коментари Харесай

Журналистка пита МВР: Кой даде знак на жандармите да атакуват нормалните граждани?

Отпразнувахме дружно Съединението, добре. Но хайде в този момент да се върнем към здравословното си разделяне – на изправени и приклекнали, на свободолюбиви и мъртви души, на нехаещи и мислещи, на законопослушни и крадльовци, на грамотни жители и невежи управници,и адресира куп неуместни въпроси към органите на реда.
И аз да вземем за пример да запитам като журналистка, с опрощение, а и като гражданка:
 Позволява ли законът на Министерство на вътрешните работи да употребява външни сили при митингите? Позволява ли законът на Министерство на вътрешните работи да употребява външни сили при митингите?
Сблъсъците, до които се стигна на огромния антиправителствен митинг на 2 септември, повдигнаха доста неуместни въпроси към дейностите на...
– Господа полицейски началници , какъв брой още да ви чакаме да разкриете, както обещахте, отговорните за окървавената сряда?
Кой от вас позволи - от несръчност или по заповед – да пострадат спокойно протестиращи и служители на реда в непремерената жандармерийска офанзива?
Кой внедри в митинга, наименуван Велико национално въстание, трийсетината момчета с качулките и черните маски?
Кой им разреши цялостен час да дефилират като терористи със скрити лица, да събарят кофите с боклука и да гърмят с пиратки – и то оглушително, на три крачки от внушителните сили на реда, строени с щитове над главите от сутринта и стоящи в неподвижно очакване – като римски легион пред конфликт с бойни слонове в Африка?...
 Полицаи нямат право да носят боксове и да влачат хора, показва юрист Полицаи нямат право да носят боксове и да влачат хора, показва юрист
”Престъпление е да влачиш човек, както бе снимано и излъчено един служител на реда да влачи момче към колоните на Министерски съвет. Това...
Ами кой даде знак на жандармите да нападат напряко естествените жители, подминавайки чернодрешковците до шадравана , които се отдръпнаха, хвърляйки камъни? И кои са поименно зле подготвените униформени, които спъваха, влачеха, стискаха, душаха и удряха с боксове инцидентни хора в безредната паническа гонка?
Не разясня, запитвам единствено. И означавам, че лъжите - като тая на главсека на Министерство на вътрешните работи, че в часа на полицейското принуждение в Триъгълника на властта е имало единствено агресори и екстремисти - не минават. Ама по никакъв начин. По една елементарна причина – очевидците на произвола са хиляди. И в случай че не в този момент, все в миналото ще бъдат по легален ред изслушани и чути, написа още тя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР