Отправили се на пътуване по вода, дълго хиляди километри, 12

...
Отправили се на пътуване по вода, дълго хиляди километри, 12
Коментари Харесай

Защо супертанкери пътуват празни вместо да доставят петрол и какво означава това за пазара?

Отправили се на пътешестване по вода, дълго хиляди километри, 12 празни супертанкера разкриват няколко истини за днешната обстановка на петролния пазар.

При други времена те биха били цялостни до горе със недопечен нефт от Близкия Изток за доставки до рафинериите в Хюстън и Ню Орлеанс. Не и в този момент - те пътуват без товар - процедура, която техните притежатели се пробват да заобикалят поради огромните разноски, които им коства това, споделя Bloomberg.

Тези 12 танкера правят дълго пътешестване от Азия, през Южна Африка, без да носят нефт. И повода за това са производителите от Близкия Изток, лимитирали доставките.

Все още обаче добивът в Щатите е в своя пик и страната продължава да изнася. Така че танкерите прекосяват Атлантическия океан без товар, с цел да могат на връщане да доставят американския нефт.

" Това, което сега движи нещата, е американският петролен пазар, като изчисленията за продукцията остават високи, а запасите остават без смяна през последните няколко седмици ", споделя Уорън Патерсън, който е специалист от ING Bank.

" В същото време съкращенията на добива на страните в ОПЕК поддържат интернационалните сортове, като Brent, стимулирайки износа ", добавя той.

Корабните компании се надяват, че мощният американски експорт ще помогне на пазара на доставки да издържи ограничавания износ на ОПЕК и на Русия. Заради това и някои анализатори считат, че добивът и доставките от Щатите ще компенсират наложените от организацията ограничавания.

Компаниите от сектора показват, че поради това пътуването на празни танкери не е изключение, като нормално към три до четири кораба пътуват без товар към Щатите, с цел да създадат по-късно доставки на американски нефт.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР