Отправих покана към кралица Елизабет II при възможност тя или

...
Отправих покана към кралица Елизабет II при възможност тя или
Коментари Харесай

Президентът покани кралица Елизабет II да посети България догодина

Отправих покана към кралица Елизабет II при опция тя или член на кралското семейство да посети България, във връзка и със 140 - годишнината от установяването на дипломатически връзки с Англия, която ще отбележим следващата година. А съща по този начин и на място да се запознае с нашата богата история, с вековните културни обичаи на нашия народ, които участват и в Британския музей и в Британската библиотека. Това съобщи президентът Румен Радев след аудиенцията му при английската кралица Елизабет II.

"Мога да кажа, че аудиенцията при кралица Елизабет II не ражда вести. Тя е вест сама по себе си. Тя е знак за другарските връзки сред България и Англия. Срещата е мина при извънредно топла атмосфера ", изясни президентът, представен от Българска национална телевизия.

Аудиенцията е траяла към 40 минути, а през втората ѝ част в нея се включи и брачната половинка на президента Десислава Радева.

Президентът дефинира атмосферата на срещата като топла и сърдечна, като кралица Елизабет II е показала жив интерес към историята и културата на нашата страна.

„ Между България и Англия има стратегическо партньорство, отличен политически разговор, интензивно съдействие в редица области “, акцентира Румен Радев.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР