Отправените на срещата на върха на НАТО обвинения към Русия

...
Отправените на срещата на върха на НАТО обвинения към Русия
Коментари Харесай

Москва: Обвиненията към Русия на срещата на върха на НАТО са недоказани и цинични

Отправените на срещата на върха на НАТО обвинявания към Русия са "недоказани и цинични ", до момента в който алиансът ускорява военната си интензивност в "спокойните в миналото райони на Балтика и Северна Европа ". Това съобщи през днешния ден говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова, представена от ТАСС.

По думите й тези опити да се изопачава истината и да се упреква Русия във всичко са "непохватни, ужасни и глупави ". НАТО се показва за защитителен съюз, а засилва покупките на настъпателни оръжия, добави тя.

По мотив поканата към Македония да стартира договаряния за участие в пакта Захарова сподели, че "механичното разширение " на НАТО не укрепва ничия сигурност, а "задълбочава разграничителните линии и ускорява напрежението в Европа ". По думите на говорителката "форсираното замесване на Македония в НАТО " е удостоверение, че политиката на отворени порти на алианса "се е трансформирала в самоцел и инструмент за асимилиране на геополитическо пространство ".

На брифинга Мария Захарова упрекна Вашингтон, че подстрекава украинските крайни националисти, вместо да спомага за изпълняването на Минските съглашения за Източна Украйна. Тя направи това изявление във връзка изявление на специфичния делегат на Държавния департамент за Украйна Кърт Волкър. В изявлението за немския вестник "Билд " от 6 юли Волкър бил видял, по думите й, интервенция на Москва в отчетите на наблюдателската задача на ОССЕ в Източна Украйна, заяви ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР