Отпечатването на постройки с почвата от космическите тела е реалистична

...
Отпечатването на постройки с почвата от космическите тела е реалистична
Коментари Харесай

НАСА тества в космоса 3D принтер за Луната и Марс


Отпечатването на постройки с почвата от галактическите тела е реалистична цел на НАСА
(снимка: НАСА)

НАСА направи крачка напред към построяването на колонии на Луната и Марс: американската галактическа организация ще употребява личната „ почва” на небесните тела за 3D щемпел на постройки.

Новата задача на НАСА за доставяне на Международната галактическа станция (МКС) включва машина, предопределена да показва реголитен 3D щемпел (тоест с рохкава почва или скала) на Луната и други сходни извънземни повърхности, заяви.
още по тематиката
Проектът Redwire Regolith Print (RRP) ще работи в тандем със съществуваща принтерна система (ManD), с цел да тества на симулиран реголит. Ако опитът се окаже сполучлив, екипажът на МКС ще реши якостта на получения материал, с цел да види дали може да устоя на тежките условия отвън Земята.

Ако всичко върви добре, RRP може да разреши на да „ отпечатат” най-малко някои от своите местообитания „ на поискване”. Това, от своя страна, може да понижи размера на строителните материали, които НАСА би трябвало да носи на Луната и Марс.

Учените от дълго време опитват с създаване на почвени структури, само че новият тест на НАСА е релативно реален. Той е опит за 3D печатане с почва при по-ниска от Земната.

Въпреки че следва още доста работа, дълготрайните цели за Артемида и може да се окажат много по-лесно постижими.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР