Oтпадналият от тазгодишния турнир в Шампионската лига Байерн Мюнхен може

...
Oтпадналият от тазгодишния турнир в Шампионската лига Байерн Мюнхен може
Коментари Харесай

Байерн, Борусия Дортмунд и Порто получават нов шанс в Шампионската лига?

Oтпадналият от тазгодишния шампионат в Шампионската лига Байерн Мюнхен може да получи получи нов късмет да отбрани трофея, който завоюва през предишния сезон.

УЕФА обмисля съществено опцията да върне баварците в актуалното издание на шампионата, макар че те отпаднаха на четвъртфиналите от Пари Сен Жермен.

Според немския Bild в петък ще има съвещание на Изпънителния комитет на УЕФА, на което ще бъде решено дали Манчестър Сити, Челси и Реал Мадрид да бъдат отстранени от конкуренцията.

И трите клуба са измежду учредителите на Суперлигата, на която европейската футболна централа остро се опълчва. Президентът на Датския футболен съюз и член на Изпълкома на УЕФА Йеспер Мьолер удостовери, че съществува вид с изваждането от шампионата на Манчестър Сити, Челси и Реал.

Bild показва какви биха били последствията от сходно решение. Едната алтернатива е за първенец да бъде разгласен Пари Сен Жермен. Френският клуб единствен от полуфиналистите не е измежду отцепниците, които оповестиха основаването на Суперлигата. Това надали ще се случи, тъй като финансовите загуби от спирането на шампионата преди решителната му фаза ще са големи.

Другата опция е полуфиналите да се изиграят, само че местата на Манчестър Сити, Челси и Реал Мадрид да заемат Байерн, Борусия Дортмунд и Порто, които отпаднаха на четвъртфиналите.

Специално Байерн и Борусия имат период от 30 дни, в който да разгласят дефинитивно дали ще станат част от новия план. За ПСЖ този период е 14 дни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР