Отпадна ограничението за преминаване на пешеходци през граничните контролно-пропускателни пунктове

...
Отпадна ограничението за преминаване на пешеходци през граничните контролно-пропускателни пунктове
Коментари Харесай

Одрин улеснява преминаването на българи през граничните пунктове

Отпадна ограничаването за прекосяване на пешеходци през граничните контролно-пропускателни пунктове сред България и Турция - " Капъкуле " (Капитан Андреево), " Хамзабейли " (Лесово) и " Дерекьой " (Малко Търново), оповестяват турски медии.

Припомняме, че поради коронавирус епидемията Одринското валийство беше забранило прекосяването на пешеходци през граничните контролно-пропускателни пунктове, придвижването на пешеходци в региона на пунктовете и извършването на покупки в безмитните магазини. Така от май 2020 година прекосяването през посочените пунктове можеше да се реализира само с моторно транспортно средство.
 Канал за пренос на артикули от България към Русия минава през българо-турската граница
Откъде минава каналът за пренос на артикули от България към Русия?

Има над 20 000 компании и контрагенти, които в действителност вземат участие в отбягване на глобите и доставки на материали към Русия или от Русия

Това решение на локалната администрация е следващо облекчение за пътуващите сред двете страни. През юли 2022 година южната ни съседка стартира да позволява български жители с годни персонални карти на територията си.

Влизането в страната с годна персонална карта, издадена от България, беше разрешено при пътувания за туризъм или директно прекосяване, когато не се касае за насърчаване на комерсиална или икономическа активност в страната.
 Инвестират над 110 милиона евро в железопътната линия сред София и сръбската граница
Инвестират над 110 милиона евро в железопътната линия сред София и сръбската граница

Модернизацията визира сектор с дължина 33,34 км сред Волуяк и Драгоман.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР