Oтпаднa карантината на шуменското село Изгрев. Причината - масово недоволство

...
Oтпаднa карантината на шуменското село Изгрев. Причината - масово недоволство
Коментари Харесай

Свалиха карантината от шуменското село Изгрев заради недоволство

Oтпаднa карантината на шуменското село Изгрев. Причината - всеобщо неодобрение измежду жителите. Затова и от регионалния щаб във Венец желаеха ограниченията да бъдат облекчени.

Недоволни от блокирането на Изгрев се събраха в центъра на селото. Това накара локалната власт да вземе ограничения. Заради карантината даже огромен търговец на мляко отхвърли да изпраща камиона си, с цел да събира суровината от производителите в Изгрев.

" Кметът на общината ме сезира, установихме връзка - индивидът е доста рационален, фактически се безпокои, тъй като има огромно преработвателно дружество и се безпокой. Обясних му каква е картината по повод опцията да се разнася болест.
 БГНЕС
Той сподели, че от на следващия ден продължава с изкупуването на млякото. Оказа се, че млякото се съхранява в хладилни съдове, тъй че няма заплаха днешното да се скапе ", съобщи регионалният шеф на Шумен Стефан Желев.

Масовото тестване на близо 300 житаелни сподели, че 38 са с позитивни проби за COVID-19. Те не са разпръснати в цялото село, а са локализирани в северната му част.

" В три улици е към този момент огнището и затова ще предложим да имаме по-строги ограничения в тези три улици, в сравнение с в цялото обитаемо място. Да бъдат махнати КПП-тата, да може другите поданици на село Изгрев по-спокойно да влизат и излизат от обитаемото място, надлежно да посещават други институции и да нямаме проблеми ", разяснява кметът на Венец Нехрибан Ахмедова.

Продължава засиленото наблюдаване за спазването н а противоепидемичните ограничения и контролът на лицата под карантина от екипи на полицията и на РЗИ. Тестват се и поданици на прилежащите села от община Каолиново.

От Областния спешен щаб приканват жителите на района да се въздържат от организирането на всеобщи събития - фамилни тържества, сватби, кръщенета и други. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР