Отпадъците в град Куклен не са събирани повече от 10

...
Отпадъците в град Куклен не са събирани повече от 10
Коментари Харесай

Сметосъбирането в Куклен е спряно за 10 дни

Отпадъците в град Куклен не са събирани повече от 10 дни, без значение от подаваните до градската администрация сигнали, настояват жители. За обстановката сигнализираха читатели на Actualno.com . Контейнерите преливат, а хората се оплакват, че из целия град се разнася неприятна миризма. Притесняват се да не зародят разнообразни заразни заболявания, които да се разпространят и да обзет обитаемото място.
По думите им, недоумяват за какво се случва сходно нещо и никой не изяснява каква е повода. Данъците се покачиха, а резултат няма, жалват се кукленци. Екипът ни потърси мнението на Община Куклен по казуса. От там дадоха отговор, че е основан и утвърден годишен график за сметосъбиране. За времето на посочения интервал той е бил нарушен заради зародили механически неизправности и в двата сметосъбиращи автомобила, които са благосъстоятелност на Общината. Наложило се е те да преустановят работа, само че не се показва какви са били проблемите по колите. След дни на очакване, с цел да се оправи със обстановката, градската администрация е наела външен сметосъбиращ автомобил.
Включена е и спомагателна техника и по този начин са били изчистени местата, от които отпадъците не са събирани навреме. Към днешна дата и двете коли за сметопочистването работят и извършват отговорностите си по график, увериха от Община Куклен. Услугата в града се устоя посредством събиране на такса „ Битови боклуци “. През 2018 година тя бе увеличена с 0,9 промила. Като причина за повишението ѝ се показва повишаване на разноските за отчисление на звук събран битов боклук.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР