Отпадъци от акумулаторни батерии, внос от Словакия и Румъния, са

...
Отпадъци от акумулаторни батерии, внос от Словакия и Румъния, са
Коментари Харесай

Акумулаторни батерии, внос от Словакия и Румъния, са отпадъците край Червен бряг

Отпадъци от акумулаторни акумулатори, импорт от Словакия и Румъния, са открити в землищено на Червен бряг при огледа под управлението на Специализираната прокуратура, оповестиха от Специализираната прокуратура.
Снимка: Специализирана прокуратура
При осъществения оглед в силажни ями на бивше Трудово-кооперативно земеделско стопанство бяха открити над 30 тона боклуци, част от които генерирани от комерсиално сдружение, благосъстоятелност на обвинените лица А.Б. и П.Б.
Отпадъците край Червен бряг: Продължава следствието на ДАНС и спецпрокуратурата Разследващите би трябвало да извършат оглед и на планове отпадък край село Рупци
Първоначалните данни сочат, че отпадъците включват елементи от акумулаторни акумулатори, които по външни белези могат да се дефинират като рискови. В региона бяха измерени ниски равнища на радиация, които съгласно специалисти не са рискови за здравето и околната среда.

Има учредения да се допуска, че отпадъците са били загробени там преди към 4-5 години. Според първичните данни те не подлежат на следваща преправка.
Снимка: Специализирана прокуратура
Такива боклуци, загробени в изкопни ями с дълбочина 3 метра, са открити и в землището на село Рупци, община Чрвен бряг, област Плевен. Предстои установяването на тяхното количество, генезис и наличие.
Прокуратурата: Отпадъците в Червен бряг са рискови На мястото са измерени ниски равнища на радиация, които не са рискови за здравето и околната среда, прецизираха от обвиняването
Действията по следствието в землището на Червен бряг не престават. Ще продължат и дейностите на прокуратурата на територията на всички общини в страната, където има възможност да са нелегално загробени рискови боклуци.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР