Отпадат ограниенията за прием в единстената специализирана детска болница у

...
Отпадат ограниенията за прием в единстената специализирана детска болница у
Коментари Харесай

Отпадат лимитите за прием в детската болница

Отпадат ограниенията за банкет в единстената профилирана детска болница у нас „ Проф. Иван Митев “. Това реши Надзорният съвет на здравната каса.

 © БГНЕС
Така при положение на дефицит на кревати в обещано поделение децата ще могат да се одобряват в друго и здравната каса ще заплаща лекуването им.

Ограничението беше въведено преди няколко месеца. Заради него лекарите не прибирали пациенти, а ги лекували за сметка на заплатите си.

Следващата седмица здравната каса и лекарският съюз ще обсъдят и кои клинични пътеки да бъдат увеличени през второто полугодие. За задачата са планувани 50 милиона лв. от запаса на касата.
Жени Начева, ръководител на Народно събрание на НЗОК, зам.-министър на опазването на здравето: Клиничните пътеки са над 300 и по този мотив би трябвало да стартираме договаряния с БЛС и да създадем съответните калкулации и планове. Приоритета майчино и детско опазване на здравето постоянно е съществувал и ще съществува в цялостната политика, която организира и НЗОК и Министерството на здравеопазването.  Медиците от софийската педиатрична болница още веднъж излязоха на митинг Медиците от софийската педиатрична болница още веднъж излязоха на митинг
За по-малко от седмица медиците в единствената профилирана болница по детски заболявания у нас излязоха на втори митинг.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР