Отпадащите заявки за доставка на руски петрол ще бъдат заменени

...
Отпадащите заявки за доставка на руски петрол ще бъдат заменени
Коментари Харесай

Русия ще компенсира отпадащите заявки на газ от Европа с договори в Азия

" Отпадащите " поръчки за доставка на съветски нефт ще бъдат сменени с контракти със страните от Югоизточна Азия. " Това заяви пред публицисти прессекретарят на президента на Руската федерация, Дмитрий Песков, представен от " ТАСС ".

Така той разяснява изказванията на немския канцлер, Олаф Шолц, че Германия работи за цялостен отвод от въглищата и петрола на Русия. Според Шолц, отводът от сходни доставки " можел да се реализира доста бързо ". " Има пазар в Югоизточна Азия, на изток. Разбира се, отпадащите поръчки за нефт ще бъдат обезщетени от поръчки от източна посока ", сподели представителят на Кремъл в отговор на въпрос на " ТАСС " по какъв начин това решение може да повлияе на приходите от съветски нефт, в това число в случай че и други страни последват образеца.

Според Песков, в действителност не може да се стигне до спад на някои размери, само че " въпреки всичко международният пазар е доста по-многостранен от европейския и още веднъж ще се задействат някои обезщетителни механизми “, изясни прессекретарят на президента на Руската федерация.

През март Европейската комисия предложи на страните от Европейски Съюз проект за понижаване на зависимостта от доставките на съветски газ с 67% до края на годината във връзка със обстановката в Украйна.

" Слуховете за правенето в Русия на законопроект за " дезертьорите " са цялостна нелепост ", съобщи още Дмитрий Песков. " Това е цялостна нелепост, небивалица. Няма и не може да има такова нещо ", акцентира той.

Така представителят на Кремъл отговори на въпроса дали в действителност се създава „ закон за дезертьорите “, който допуска въвеждането на изходни визи, отменяне на поданството на напусналите страната и така нататък
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР