Отпадането на забраната за публикуване на резултатите в изборния ден

...
Отпадането на забраната за публикуване на резултатите в изборния ден
Коментари Харесай

Михаил Константинов: Отпадането на забраната за публикуване на резултатите в изборния ден е правилно

Отпадането на възбраната за издание на резултатите в изборния ден е вярно. Това сподели пред Радио „ Фокус “ анализаторът и експерт по избори проф. Михаил Константинов.
Той посочи, че срещу сходна мярка ще бъдат дребните партии, тъй като в случай че техният резултат е невисок към средата на изборния ден, техните последователи няма да гласоподават за тях, с цел да не изгубят гласа си. „ Да отпадне възбраната е вярно. Много аргументи има в тази посока. Една от тях е, че този път ще знаем кой стои зад прогнозите, тъй като социологическите организации ще застанат със своите имена. В момента отново се разгласяват тези прогнози, само че се вършат някакви циркове – класират се книги, песни и така нататък и читателят или фенът не знае кой стои зад тази информация. Сега ще имаме информация и създателя. Това е значимо. “
Проф. Константинов сподели още, че главният проблем, който политическата класа не желае да позволи, е изчистването на изборните описи от така наречен „ мъртви души “ и добави, че решението на казуса е във въвеждането на дейната регистрация на гласоподавателите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР