Отпадането на в груповата фаза на е не само спортна,

...
Отпадането на в груповата фаза на е не само спортна,
Коментари Харесай

Ето колко пари губи Барселона от отпадането в Шампионска лига

Отпадането на в груповата фаза на е освен спортна, само че и финансова загуба за клуба. Каталунците ще изгубят сериозна сума от неучастието си в плейофите на най-силния европейски клубен шампионат, което може да задълбочи икономическата рецесия на " камп ноу ".
Според " Mundo Deportivo " каталунците са възнамерявали бюджета си по този начин, че тимът да стигне най-малко до четвъртфиналите на конкуренцията. За попадане на 1/8-финалите в Барселона са се надявали да получат 9,6 милиона евро от УЕФА, за достигането до най-хубавите осем - 10,6 милиона. Още милиони евро са щели да им донесат спонсори, телевизионни права и закупуването на билети за домакинските срещи.
Така финансовата загуба от отпадането в Шампионска лига е повече от 30 милиона евро. За да компенсира тези загуби, каталунският гранд би трябвало най-малко да доближи финала на Лига Европа, където ще играе напролет.
УЕФА дава единствено 500 000 евро за постигане на 1/16-финалите, 1,2 млн. за класиране на 1/8-финал и 1,8 млн. за влизане на четвъртфиналите. Класиране на полуфинал е 2,8 млн. евро, а на край - 4,6. Победителят в Лига Европа получава 8,6 млн.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР