Отпадането на Шарл Леклер в Гран При на Бахрейн с

...
Отпадането на Шарл Леклер в Гран При на Бахрейн с
Коментари Харесай

Атака в Италия срещу Васьор и Ферари

Отпадането на Шарл Леклер в Гран При на Бахрейн с щета в мотора и 4-ото място на Карлос Сайнц в надпреварата, в което Ферари не бяха действителен противник на Ред Бул, се оказа неприятна изненада за тифозните и италианската преса.

И първите офанзиви против новия началник на Скудерията Фредерик Васьор не закъсняха. Показателно е отношението на авторитетния публицист Лео Турини, чийто блог постоянно се употребява като барометър за настроенията по отношение на Скудерията в родината й.

“Ферари изглеждаха толкоз неубедително в Бахрейн, че напряко ми е мъчно да допускам - написа Турини. - Веднага споделям, че за мен това беше най-лошият миг от “Червената злополука в пустинята ” - повредата в мотора на Леклер. Как е допустимо това да се случи? Бях на обеда за медиите с Фредерик Васьор, този прелестен французин с тип на селски духовник и той ме увери, че Ферари няма да има проблем с надеждността. Не единствено той твърдеше това, другите от Скудерията бяха на същото мнение. И по-късно Шарл Леклер отпадна още в първото съревнование. Ако знаете какъв брой ми е омръзнало това. ”
 В Италия: Ферари не може да победи Нюи В Италия: Ферари не може да победи Нюи
Турини разяснява и деградацията на гумите - другият главен проблем на Ферари на “Сахир ”.
 Настройките, а не концепцията на SF-23 са довели до пасива на Ферари в Бахрейн Настройките, а не концепцията на SF-23 са довели до пасива на Ферари в Бахрейн
“За страдание, деградацията на гумите беше по-малката изненада - добави италианският публицист. - Този проблем се появи още на тестванията и Ферари по този начин и не съумяха да го решат. А това, че отборът се отхвърли от последната обиколка на Леклер в квалификацията е симптом на изтощение. Сега колата на Ферари е по-бавна от тази на Астън Мартин, пилотирана от именития испанец, който по възраст можем да съпоставим с Шотландския войник Дънкан Маклауд. ”
 Ферари се препъна на старта Ферари се препъна на старта
А Турини даже не се пробва да успокои малко разочарованите почитатели на Скудерията.
 Леклер: Алонсо нямаше да ме изпревари Леклер: Алонсо нямаше да ме изпревари
“Разбира се, този сезон ще има още 22 надпревари, само че в последните години Ферари не съумява бързо да модернизира колата си и това е прекомерно едва казано - добави Турини. - Васьор към този момент призна, че случилото се в Бахрейн е потрес за него. Бедният Леклер приличаше на дете, на което са му споделили, че Коледа се анулира, а Карлос Сайнц беше заставен да признае, че колата му е по-бавна от тази на чичо му Фернандо. Може би Ферари ще успее да се върне на върха. Но надали тези очаквания ще се осъществен. ”
 Леклер: Разликата ни с Ред Бул е 1 секунда на обиколка Леклер: Разликата ни с Ред Бул е 1 секунда на обиколка
Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР