Отпадането на мониторинговия доклад на ЕК за страната ни е

...
Отпадането на мониторинговия доклад на ЕК за страната ни е
Коментари Харесай

Сотир Цацаров за мониторинговия доклад на ЕК: Всяко успокоение е вредно, то ще ни върне години назад

Отпадането на мониторинговия отчет на Европейска комисия за страната ни е плод на реалистичната и справедлива оценка на Европейска комисия и на всичко това, което бе направено от нас.

Това е плод на старания извън и от вътрешната страна. Получихме една много справедлива оценка. Мониторинговият отчет на Европейска комисия не радва всички. Тези, които мислят за България би трябвало да бъдат удовлетворени. Усилията ни бяха оценени по достолепие. Това сподели основният прокурор Сотир Цацаров.

Той предизвести, обаче че успокоението, че всичко е завършило, е безпределно лъжовно възприятие. „ Ако живеем с това възприятие, ще получим отрицателен резултат доста скоро – от нашите жители и извън. Всяко утешение е нездравословно.

То ще ни върне години обратно. Оттук нататък би трябвало да се създадат нещата, които са отразени в самия отчет и които са ангажимент на държавното управление – промените в Закона за правосъдната власт, които касаят анулация на задължението за обявление на участието на магистрати и анулацията на Чл. 230 от Закона за правосъдната власт, който дава опция за премахване.

Казано по различен метод, приравняване към наказателно гонене на магистратите към всички български жители “, сподели обвинител номер едно в страната

„ Не се прави нищо извънредно на тези избори, нито от това, което е планувано в Изборния кодекс. Ако се одобри, че необикновеното е пазаруване на гласове, нашият отговор е това “, съобщи основният прокурор във връзка ареста на претендентът за кмет на град Несебър.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР