Отпадането на мониторинга върху България не бива да се обвързва

...
Отпадането на мониторинга върху България не бива да се обвързва
Коментари Харесай

Вицепрезидентът разкритикува мониторинга на ЕС за беззаконието у нас с благи думи

Отпадането на мониторинга върху България не трябва да се обвързва с приемането на оферти от Европейска комисия общоевропейски механизъм за върховенството на закона. Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова на конференцията " 12 години Механизъм за съдействие и инспекция в България: Равносметка ". Форумът беше проведен в Брюксел от евродепутата Емил Радев, който е заместник-председател на Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи.
Според Йотова, нуждата от общ обзор за проблемите с върховенството на закона стана наложителна, изключително през последните години. Но тя изрази неодобрение, че нямало ясни критерии за оценка на напредъка по МСП. Йотова смята, че МСП е станал политически инструмент.
" Най-драстичният образец е участието ни в Шенген, където трябваше да бъдем признати още през 2011 година Освен техническите критерии се включиха политически, на основата на заключенията на Европейска комисия, макар че самата комисия неведнъж е подчертавала, че " механизмът не би трябвало да се обвързва с други области на правото на Европейски Съюз “ като еврофондовете и Шенген ", означи Илияна Йотова.
Припомняме, че на 22 октомври тази година. Европейска комисия направи рекомендация Механизмът за съдействие и инспекция да бъде преустановен по отношение на България. Предстоят мненията на Европейския парламент и Съвета.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР