Отпадането на мониторинга не е подарък към правителството. Това каза

...
Отпадането на мониторинга не е подарък към правителството. Това каза
Коментари Харесай

Премиерът: Отпадането на мониторинга не е подарък към правителството

Отпадането на мониторинга не е подарък към държавното управление. Това сподели министър председателят Бойко Борисов преди началото на днешното държавно съвещание, съобщи ТОПНОВИНИ. Вчера Европейската комисия предложи мониторингът за напредъка на България по Механизма за съдействие и инспекция да отпадне. Надзорът за Румъния обаче остава, защото съгласно Европейска комисия страната е направила „ оттегляне от постигнатия прогрес “ по механизма. Борисов благодари на всички, които са работили старателно за отпадане на мониторинга, в това число и на Сергей Станишев. „ Съжалявам, че някои наши политически съперници реагират все едно нещо неприятно се е случило – било подарък за държавното управление. Никой не приказва за държавно управление, всеки споделя България.

Утре ще дойдат да ръководят и ще имат една страна, която не е под мониторинг “, разяснява министър председателят. Борисов изрази страдание, че не е паднал и надзорът над Румъния. „ Отделянето ни от Румъния не е хубаво, тъй като би трябвало да вървим със съседите дружно, с цел да има разцвет за този район “, сподели още той. Според премиера отпадането на механизма е нещо положително, само че това би трябвало да ни окуражи още повече да се борим за върховенството на закона, битката с корупцията, свободата на словото и така нататък „ Ние постоянно сме били сериозни към себе си и знаем, че не сме идеални и би трябвало да поставим още старания “, съобщи той. Борисов разяснява и визитата на „ Репортери без граници “ у нас преди една седмица, което съответства с Европейския съвет.

„ Казали са, че не са се видели с мен, само че нямах тази физическа опция. Внимателно слушах това, което са споделили, и считам, че единственото нещо, което може да направи страната за тях и за свободата на словото, е да не оставяме частници да вършат разпространяване. Затова на днешното съвещание предлагаме „ Български пощи “ да правят разпространяване на печатни издания – по този начин ще подсигуряваме, че всяко издание ще отиде там, където желаят да го четат “, изясни той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР