Отпадането на Механизма за сътрудничество и проверка (МСП) за България

...
Отпадането на Механизма за сътрудничество и проверка (МСП) за България
Коментари Харесай

Борисов: Всеки ден, всеки час ще работим за върховенството на закона

Отпадането на Механизма за съдействие и инспекция (МСП) за България е добра вест, само че окуражи държавното управление да постави спомагателни старания в битката за върховенството на закона. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов при започване на държавното съвещание.

" Това би трябвало да ни окуражи още повече, все ден, всеки час да се борим са върховенството на закона, с корупцията, контрабандата ", сподели той, представен от " Фокус ".

Вчера Европейската комисия реши да анулира траялия 12 години механизъм, само че не абсолютно, а взамяна с мониторинг на национално равнище, последван от механизъм за наблюдаване на равнище Европейски Съюз. (Всичко за решението четете тук).

" Докладът на Европейската комисия е добра вест, само че ние, които постоянно сме били сериозни, знаем, че не сме идеални и би трябвало да поставим още спомагателни старания ", сподели Борисов.

Той изрази лична признателност към водача на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев, на зам.-председателя на еврокомисията Франс Тимерманс и на ръководителя Жан-Клод Юнкер, който се беше заел пред Борисов преди време механизмът да отпадне в края на мандата му.

" Изказвам в това число и признателност към Станишев, Тимерманс, Жан-Клод Юнкер и към всички, които направиха по този начин, че да имаме добър отчет за България ", уточни той.

Премиерът изрече отрицание към политическите съперници на ГЕРБ, тълкуващи отчета като подарък за държавното управление. " Утре ще дойдат да ръководят и ще имат страна, която не е под ударите на механизма ", съобщи той.

Борисов изрази страдание, че Еврокомисията в този случай отдели България от Румъния, в която механизмът за наблюдаване продължава. " Не е хубаво, тъй като би трябвало да вървим със съседите и Балканите дружно, с цел да има разцвет в този район ", сподели той.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Евродоклад 2019 (14)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР