Отпадането на изискването за редовни психотестове на шофьорите в обществения

...
Отпадането на изискването за редовни психотестове на шофьорите в обществения
Коментари Харесай

Трябва ли да ни притеснява отпадането на изискването за редовни психотестове на шофьорите в обществения транспорт?

Отпадането на условието за постоянни психотестове на водачите в публичния превоз няма да се отразят на сигурността на пътуванията, само че ще понижат доста административната тежест. Това съобщи в " Денят стартира " ръководителят на Конфедерацията на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова.

" Премахването на периода на годност на удостоверението не значи, че при назначението на тези хора, няма да им бъде изисквано такова. Ако един лидер има доста нарушавания, тогава удостоверението му се обезсилва и той ще би трябвало отново да отиде на нов тест. Това, обаче, не значи, че би трябвало всички водачи да минават психотест на всеки три години. Още повече, че е обществена загадка, че на доста от местата, където се получават тези удостоверения, те се и продават. Така че това е безусловно ясно и ние поддържаме тази самодейност, тъй като ще се отстрани корупционната процедура през годините. ", съобщи Милтенова.

Тя прикани за незабавни ограничения за възстановяване на изискванията на труд в сектора, тъй като има сериозен дефицит на хора. По тази причина сега е неизбежно назначението на компромисни фрагменти, призна Милтенова и предизвести, че има риск до 2-3 години ще останем без публичен транспорт на пасажери.

От сектора упорстват трудът на всички автобусни водачи да бъде приет за второкласен, а страната да прави плановете си за сектора още при започване на годината, с цел да има предвидимост в приходите и разноските.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР