Отпадането на Германия от световното първенство може да доведе до

...
Отпадането на Германия от световното първенство може да доведе до
Коментари Харесай

Льов не е сигурен, че ще остане начело на Германия

Отпадането на Германия от международното състезание може да докара до промяна на националния селекционер Йоахим Льов. Въпреки че в навечерието на мондиала в Русия подписа нов контракт до 2022 година, 58-годишният треньор загатна, че може да се отдръпна от поста.

" Аз съм първият, който си задава въпроси и се пита какво стана. Аз съм треньорът и първи ще поема отговорност, не играчите. Сега е доста рано да се вършат генерални оценки, мачът преди малко приключи. Имаше доста фактори, които повлияха, само че не ни оправдават за слабата игра ", сподели Льов след сензационната загуба с 0:2 против Южна Корея.

Селекционерът изясни, че е " сърдит и отчаян " и ще би трябвало да преспи, с цел да има по-обективен и подробен коментар на дуела.

Германия е шестият настоящ международен първенец, който отпада още в груповата фаза. За трети следващ път и за четвърти в последните пет мондиала носителят на трофея не съумява да стигне до директните елиминации.
Deutschland verpasst das Achtelfinale. #DieMannschaft#ZSMMN#WM2018#KORGERpic.twitter.com/hsHxTq1j9g
— Die Mannschaft (@DFB_Team) June 27, 2018

" Не мога да кажа дали оставам треньор след международното. Този въпрос идва прекомерно бързо след мача, когато съм под страсти. Нека да приказваме на следващия ден. Дори и в най-лошите си кошмари не съм си представял да отпаднем по този метод. Бях оптимист до последно ", сподели още Льов пред ZDF.

Накрая на своето изявление Льов се обърна към всички в ефира на немската държавна телевизия и всички германци. " Към цялата нация - скърбя, че ви разочаровахме. Заедно сме от 2006 година и не ми е по никакъв начин прелестно, че не успяхме в това наше начинание. Загубихме и натъжихме всички, оправдавам се още един път ", сподели той.

Главният управител на немския тим Оливер Бирхоф съобщи, че чака Льов да остане отпред на тима и с негова помощ Германия да нападна европейската купа след две години.

" Не е време да хвърляме виновността върху Йоги, или върху някого персонално. Ще създадем подробен разбор, който да ни покаже какво не сработи и къде сме сбъркали. Той подписа нов контракт и всички имат вяра в неговите качества ", сподели Бирхоф.

 Главният управител на немския отбор Оливер Бирхоф чака Льов да остане отпред
© Reuters

Главният управител на немския отбор Оливер Бирхоф чака Льов да остане отпред

По думите на европейския първенец от 1996 година в немския тим са били планувани промени след международното състезание, като би трябвало да стартира поетапно подмладяване. " В съблекалнята нямаше нито една дума, единствено гробно безмълвие. Разочарованието е прекомерно огромно, с цел да приказваме нещо ", сподели още Бирхоф.

Краткият му разбор за дуела с Южна Корея беше, че Германия не е играла дейно. Според него нито за миг бундестимът не е изглеждала като тима, който повече се нуждае от успеха.

Фотогалерия: Германската тъга след шокиращия провал на международното >

Всичко, което би трябвало да знаете за: Световното по футбол (322)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР