Отпадането на 5400 души общински съветници от контролираните лица по

...
Отпадането на 5400 души общински съветници от контролираните лица по
Коментари Харесай

С. Славчев: Закона за борба с корупцията слага чадър върху местните феодали

Отпадането на 5400 души общински съветници от следените лица по Закона за противопоставяне на корупцията е парламентарно безсрамие, слагащо чадър върху локалната власт пред лицето на голямата корупция в страната. Това съобщи инж. Симеон Славчев – ръководител на Политическа партия „ МИР “.
Вносителите на скандалните текстове от ГЕРБ и Движение за права и свободи настояват, че сътрудниците ми общински съветници са доста и това прави контрола над тях сложен за осъществяване. По тази неуместна логичност би трябвало да отпадне работа КАТ, тъй като колите по пътищата ни са стотици хиляди, а джебчийството би трябвало непосредствено да се опрощава поради липса на потенциал в Министерство на вътрешните работи.

Истината е, почтените общински съветници, каквито не се колебая са множеството в България, упорстват репутацията им да бъде безукорна и да е ясно с какви средства влизат и надлежно излизат от локалната власт. Борбата с корупцията би трябвало да включва всички обществени и директно избираеми длъжности. След като корупцията няма обсег, с какво съображение ограничаваме обсега на закона? Възниква основателното подозрение, че някой желае преди локалните избори през октомври да отвори необятно вратите към локалната власт на локални феодали и корумпиращи фактори, които да овладеят районните запаси и да компенсират политическото изтощение на властта. Вместо публични причини, ще работят финансови причини и всички в България би трябвало да знаят това.

За мен няма огромна и дребна корупция, както няма и малко съвест и доста съвест. Затова моля народните представители да се извърнат към съвестта си, с цел да поправят двойния стандарт, който приложиха в този закон.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР