Отпада задължението за търговците да правят дневен хартиен отчет на

...
Отпада задължението за търговците да правят дневен хартиен отчет на
Коментари Харесай

Последните промени за касовите апарати са обнародвани

Отпада задължението за търговците да вършат дневен книжен доклад на касовия апарати да го съхраняват в книга. Това се вижда от оповестената в " Държавен вестник " Наредба 18 за касовите апарати откакто бе редактирана за следващ път, оповестява " Капитал ". Промяната е разумна, защото към този момент компаниите са задължени да подават към приходната администрация информация на всеки пет минути за направените продажби.

Основната причина за сегашните промени в наредбата са бензиностанциите, чиито краен период да трансформират софтуера си изтича в края на юли. До края на септември е за тези, които имат подписан контракт и утвърден график за смяна на фискалните устройства съгласно новите условия.

В наредбата е планувана работа в спешен режим за бензиностанциите в случаите, когато е нарушена отдалечената връзка с организацията за приходите. когато това е за над 24 ч. обектите могат да издават бележки от кочан.

Изданието показва, че сега в Министерството на финансите се разисква смяна в Закона за Данък добавена стойност, с която да се разшири обсегът на продажби и услуги, които да употребяват фискални устройства, вградени в автомати на самообслужване. Целта е да бъдат обхванати и обекти като автомивките на самообслужване.

Междувременно работните срещи сред бизнес и приходната организация не престават за разискване на условията към софтуера за ръководство на продажби и към електронните магазини. Според взели участие в тях условието за издаване на касова записка за картови разплащания е на път да отпадне.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР