Отпада ограничението за финансиране само на сгради с до 35

...
Отпада ограничението за финансиране само на сгради с до 35
Коментари Харесай

Санират и жилищни сгради с над 35 апартамента

Отпада ограничаването за финансиране единствено на здания с до 35 независими обекта и по този начин се уголемява обсегът на допустимите за саниране жилищни блокове в по-малките общини, оповестяват от Министерството на районното развиване.

Това ще стане допустимо в края на месец ноември, когато ще бъде оповестена третата процедура по програмата за енергийна успеваемост в периферните региони.

28 са общините, които могат да аплайват с планове за повишение на енергийната успеваемост в жилищни и административни здания. Допустими претенденти са Ботевград, Берковица, Белоградчик, Генерал Тошево, Девин, Елхово, Златоград, Ивайловград, Крумовград, Козлодуй, Карнобат, Мездра, Малко Търново, Никопол, Нови пазар, Нова Загора, Поморие, Попово, Пещера, Провадия, Разлог, Сандански, Свиленград, Самоков, Севлиево, Троян, Тутракан и Червен бряг.

С отпадането на досегашното ограничаване за финансиране на многофамилни жилищни здания с до 35 независими обекта ще се облагодетелстват повече крайни семейства.

До момента по предходните две процедури по програмата са подписани 202 контракта за даване на безплатна финансова помощ на обща стойност 188 млн. лв.. Чрез тях се осъществят ограничения за възстановяване на енергийната успеваемост на общо 683 здания в 28-те общини. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР