Отпада дерогацията за България за руския петрол. Това решиха депутатите,

...
Отпада дерогацията за България за руския петрол. Това решиха депутатите,
Коментари Харесай

На първо четене: Отпада дерогацията за България за руския петрол

Отпада дерогацията за България за съветския нефт. Това взеха решение депутатите, като одобриха на първо четене промени в Закона за надзор по използване на ограничаващите ограничения предвид на дейностите на Русия, дестабилизиращи ситуацията в Украйна. Това значи, че България ще спре вноса на съветски петрол, който се употребява сега от “Лукойл ”. Според вносителите от ПП-ДБ, ГЕРБ и Движение за права и свободи прекратяването на дерогацията е втора стъпка в лишаването на “Лукойл ”, а оттова и на Кремъл, от спомагателните облаги за финансиране на военните дейности в Украйна. От Има Такъв Народ дефинираха решението като идеологическо, а не икономическо, а съгласно „ Възраждане ” то е „ скрита национализация, която в един миг ще стане очевидна приватизация ”.

Като политическа акция и антибългарско решение дефинира измененията Румен Гечев от Българска социалистическа партия. По думите му, в „ Росенец ” е имало и до момента представители на Национална агенция за приходите, митницата и Гранична полиция.

В отговор на това Хамид Хамид от Движение за права и свободи съобщи, че аргументът, че цените ще скочат, не е заможен.

Дерогацията беше направена поради българите, само че вместо да имаме по-евтини горива, „ Лукойл ” изнесе облагите, съобщи Ивайло Мирчев от ПП-ДБ.

Решението ще докара до повишаване на цените на петролните артикули, предвижда и Христо Проданов от Българска социалистическа партия.

Деян Николов от Възраждане дефинира отпадането на дерогацията като национално изменничество.

Дерогацията е въведена със единодушието на сътрудниците ни от Европейски Съюз, акцентира Тошко Йорданов от ИНТ.

В последна сметка анулацията на дерогацията беше призната със 122 гласа “за ”, „ Против ” гласоподаваха от “Възраждане ”, Има Такъв Народ и Българска социалистическа партия, а от Има Такъв Народ и от Възраждане обявиха, че ще внесат промени сред първо и второ четене.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР