Отоплението с твърдо гориво е основната причина за замърсяването на

...
Отоплението с твърдо гориво е основната причина за замърсяването на
Коментари Харесай

Община Пловдив обсъжда мерки за подобряване качеството на въздуха

Отоплението с твърдо гориво е главната причина за замърсяването на въздуха в Пловдив. Това оповестиха от общината по време на публично разискване на новата стратегия за възстановяване на чистотата на атмосферния въздух. За осъществяване на ограниченията ще се търси европейско финансиране, а със лични средства общината стартира изследване за метода на отопление на жителите на Пловдив.

Пловдив

" Централен “, „ Източен “ и „ Северен “ са регионите с най-голямо замърсяване, оповестиха от общинската администрация. Проучването за метода на отопление на жителите ще стартира от центъра на града. Според ръководителя на програмата Елена Найденова за част от ограниченията, по които ще се работи, ще се кандидатства по оперативна стратегия „ Околна среда “.
Елена Найденова - специалист в дирекция „ Екология “, община Пловдив: Бихме могли да финансираме главните ограничения, които са замяна на
механически уреди, а точно печките, вероятно филтри, тъй като те също попадат в индикативната стратегия и като цяло потреблението и прекосяване от един тип гориво към различен.
Причинител на замърсяване с фини прахови частици и азотен диоксид е и превозът в Пловдив. Затова се планува ограничение на колите в центъра на града и построяването на велоалеи. Ще се търси финансиране и за газифициране на жилищата в града, като ще се разчита на построената мрежа на топлофикационното сдружение.
Крум Косев - представител на EVN: В града ни е налична такава екологична чиста услуга, т.е. жителите могат да употребяват екологично чисто отопление, по този начин тъй като въздухът ни да бъде по-чист.
Представители на бизнеса, които са входирали в общината 46 свои ограничения за възстановяване на въздуха в Пловдив, обявиха, че в плана на
администрацията има дефекти.
Д-р Ангел Стоев- изп. Директор на Сдружение „ Бизнесът за Пловдив “: Общината е написала своето домашно, като е подготвила план за стратегия, само че в тях няма конкретика или най-малко това, което ние видяхме, общината би трябвало да намерения доста съществено от кое място ще откри пари за тази година, тъй като ние сега дишаме въздуха.
Това, което сплоти присъстващите, е основаването на фонд за по-чист въздух, като с парите, събрани от санкции, ще бъдат финансирани ограничения за възстановяване на качеството на атмосферния въздух. Проектът следва да бъде показан и гласуван в Общинския съвет.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР