Оток на крайниците, учестено дишане, спазми и кожни обриви може

...
Оток на крайниците, учестено дишане, спазми и кожни обриви може
Коментари Харесай

Най-опасните признаци на прегряване

Оток на крайниците, учестено дишане, конвулсии и кожни обриви може да се окажат тревожни признаци за прегряване на тялото. Има ли и други признаци на топлинния удар и кои от тях са най-опасни?

Прегряването на тялото значи, че има проблем в адаптивните му качества за изстудяване. Това разстройство се назовава още и " термична болест ". Прегряването може да възникне както непосредствено под слънцето (на плажа, на улицата), по този начин и в задушно, затворено пространство - кола, апартамент.

Един от признаците на прегряването е кожният обрив под формата на дребни червени пъпки - това е разследване от задръстване на потните канали и натрупването на пот в кожата. В този случай би трябвало да потърсите по най-бърз метод по-прохладно и сенчесто място.

Друг симптом на термично заболяване е отичане на крайниците, без повишение на телесната температура. За да се справите с нарушаването, експертите поучават да поставите краката си по-високо и да употребявате компресионни чорапи.

Сред най-опасните сигнали за прегряване на тялото експертите дефинират топлинните крампи. Когато се появят, човек е належащо да пие подсолена вода или айран със сол, да си направи масаж и разпъване на мускулите. Но може да се наложи да потърсите и " Бърза помощ ".

Обикновено крампите засягат мускулите на бедрата или прасеца. Телесната температура постоянно е естествена. Ако се усещат спазми в ръцете, следи се учестено дишане, появяват се неприятни гнойни пъпки, належащо е да се обадите на доктор.

Понякога топлинният удар се отразява отрицателно и на централната нервна система: може да възникне двигателна възбуденост, халюцинации. В този случай потърпевшият също се нуждае от хоспитализация.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР