Оток на краката се появява при много хора. Подуването ограничава

...
Оток на краката се появява при много хора. Подуването ограничава
Коментари Харесай

Изпитани методи при подути крака

Оток на краката се появява при доста хора. Подуването лимитира придвижванията и опцията кракът ви да влезе в обувката.

Има разнообразни аргументи за оток на краката, които могат да включват:

пострадвания на стъпалата, глезените или кракатабременностзаболяване на периферните артериихронична венозна недостатъчностзастойна сърдечна недостатъчностхронично бъбречно заболяваненатрупване на вода в тялотоартритлимфедемцелулитстранични резултати на някои медикаменти

Има някои домашни средства, които могат да оказват помощ за облекчение на някои от признаците, свързани с подутите крайници и стави.

Компресивни чорапи

Носенето на компресивни чорапи оказва непрестанен напън върху краката, което може да помогне за възстановяване на циркулацията и понижаване на натрупването на течности в ставите.

Компресивните чорапи се предлагат изключително за лекуване на подути стави в следствие от хронична венозна непълнота.

Едемът е клиничен термин за отичане, което се развива поради непотребната течност в телесните тъкани.

Отокът може да се появи във всяка част на тялото, най-често в стъпалата и ставите, изключително при възрастни хора с нарушено кръвообращение.

Упражненията, в това число ходенето, могат да оказват помощ за възстановяване на циркулацията и понижаване на отока.

Компресивните чорапи не би трябвало да се носят от пациенти с периферна артериална болест.

Чорапите също по този начин могат в допълнение да притискат стеснените артерии и да застрашат кръвоснабдяването, което може да наруши циркулацията и да лиши тъканите от О2.

Английска сол

Дефицитът на магнезий е обвързван с нараснало инфектиране в цялото тяло. Често предизвиква отичане. Английската сол съдържа магнезий, който може да се всмуква през кожата.

Къпането или накисването на краката във вана с вода с британска сол може да помогне за понижаване на възпалението и отока в ставите посредством повишение на равнищата на магнезий.

Диета и добавки

Намаляването на приема на сол може да помогне за понижаване на отока. Ако приемът на сол е прекомерно висок, тялото ви ще задържа вода, с цел да поддържа идеалното съответствие натрий-вода.

Това води до задържане на вода, което може да аргументи отичане.

Можете да ограничите приема на сол, като намалите използването на консервирани храни.

Някои билки, в това число магданоз и глухарче, имат диуретичен резултат, който оказва помощ за изхвърлянето на непотребната вода от тялото и могат да се одобряват като добавка или под формата на чай.

Напитки като кафе и чай, които съдържат кофеин, също имат диуретичен резултат.

Повдигане на краката

Тъй като краката и глезените ви са под равнището на сърцето, до момента в който седите и стоите през по-голямата част от деня, течността може да се натрупа в тези области, в случай че кръвообращението ви е компрометирано.

Повдигането на краката ви може да помогне за понижаване на напрежението във вените и да разреши на кръвта да циркулира назад към сърцето с по-малко противодействие.

Масаж

Когато лимфните съдове са развалени, непотребната течност остава в тъканите. Лимфодренажният масаж употребява гальовен ръчен напън за пренасяне на лимфната течност от телесната тъкан в лимфните съдове, което може да помогне за облекчение на отока.

Вода

Без съответно равнище на хидратация и вярното съответствие на натрий и вода, тялото ви ще съхранява вода, вместо да я отделя посредством потта и урината, което постоянно води до натрупването на непотребна течност в стъпалата и глезените.

Урината, която е съсредоточена и мрачно жълта, е симптом за дехидратация, до момента в който урината с явен жълт нюанс нормално значи, че сте хидратирани.

При задържане на вода в тялото пробвайте тази напитка от магданоз:

1 дребен филиз свеж магданоз1 органически лимон200-300 мл вода

Измийте добре магданоза, обелете лимона и ги сложете в сокоизстисквачката.

Изстискайте сока и прибавете към 200 мл вода.

Ако нямате сокоизстисквачка, изстискайте лимона и го смесете с доста ситно нарязан магданоз и прибавете водата.

Вижте още: Защо да ядете череши всеки ден?

Ако не можете да го пиете по този начин, прибавете малко стевия, мед или кленов сироп.

Сокът би трябвало да се пие всяка заран на празен корем за пет дни. След това би трябвало да извършите отмора за 10 дни.

Резултатите ще ви изненадат, тъй като в границите на един курс от 5 дни е допустимо да се изхвърлят до 3 литра непотребна вода от тялото.

Колкото и здравословен да е, този сок не се предлага за бременни и кърмещи дами.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР