Отново затвориха магистрала Тракия в района на Бургас. Причината е

...
Отново затвориха магистрала Тракия в района на Бургас. Причината е
Коментари Харесай

Усложнена пътна обстановка в цялата страна

Отново затвориха автомагистрала „ Тракия ” в региона на Бургас. Причината е изобилният снеговалеж в района и невъзможността пътят да бъде измит.

Магистрала „ Тракия ” е затворена и от Зимница до Карнобат за всички МПС. Старият път от София през Петолъчката, Карнобат и Айтос е затворен за коли над 12 тона. Пътят Руен-Айтос също е затворен за камиони. В Бургаския район затворен за всички е секторът Изворище-Миролюбово-Каблешково.

Автомагистрала „ Хемус ” беше затворена в сектора от Шумен до Варна за тежкотоварни коли над 12 тона. Временно се лимитира придвижването в едната лента по пътя Ботевград – автомагистрала " Хемус " поради аварирал тир. „ Пътна полиция ” контролира придвижването.

Ришкият проход е затворен за коли над 12 тона. През прохода Печинско е неразрешено придвижването на МПС над 12 тона с ремаркета и полуремаркета. Проходът Рожен е неразрешен за МПС над 12 тона с ремаркета и полуремаркета.

Тежка е пътната конюнктура в Русенско. Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост ” беше затворен нощес от румънска страна за тежкотоварни коли. Образували са се опашки. Пътят Русе-Силистра още веднъж е в тежко положение. Изцяло затворени са за придвижване пътят Русе-Разград-Шумен, както и Дюлинският проход. Ограниава се придвижването на МПС над 12 тона в двете направления по пътя Русе-Бяла.

Ограничено е придвижването на МПС над 12 тона по пътя Самоков-Дупница и по пътя Самоков-Ихтиман. От АПИ приканват водачите на леките коли по двата пътни сектора да се движат готови за зимни условия.

Във Варненско, Добричко и в Русенско, както и в десетки други обитаеми места в страната, е оповестена дървена ваканция заради тежката пътна конюнктура.  
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР