Отново За Зелен Младост организира протест срещу застрояването в столичния

...
Отново За Зелен Младост организира протест срещу застрояването в столичния
Коментари Харесай

Отново протест в "Младост": Ще изникнат ли сгради на мястото на парк?

Отново " За Зелен Младост " провежда митинг против застрояването в столичния квартал „ Младост 3”. Този път става въпрос за парк. Според уредниците там ще се строят 7-етажна постройка със смесено предопределение, както и 8-етажна постройка. От " За Зелен Младост " настояват, че теренът, очакван за 7-етажната постройка, е бил заварден преди две седмици.

Един от уредниците изясни в „ Здравей, България”, че задържаната кметица Десислава Иванчева е осведомена за идния митинг. Отрекоха обаче да е уредник.

Екипът на NOVA потърси за коментар представител на вложителя, който е взел мястото. Той отговори, че е в чужбина и сега не може да даде подобен. В документално мнение от хранителната верига, която е наоколо до парка, обявиха, че нямат нищо общо със застрояването.

„ През 2013 година е планувано построяването на многофункционална спортна зала, което не се е случило поради обжалване на същия този вложител, който сега стартира да строи. Тогава е изработен обстоен организационен проект, който планува отделяне на парк от 5 декара, който е предпазен. В момента този парк е очакван и е непокътнат точно поради подробния организационен проект. Инвеститорът ще строи на частен терен, на който е планувано построяването на обекти за публично обслужване. Проектът беше внасян при мен неведнъж. Имаше много забележки и беше преработван. В този смисъл не съм склонен, че се застрояват терени, отредени за озеленяване. Ще бъде издигната 8-етажна сграда”, изясни основният проектант на София Здравко Здравков.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР