Отново високи нива на замърсяване на въздуха в София. Екипи

...
Отново високи нива на замърсяване на въздуха в София. Екипи
Коментари Харесай

Ще бъдат създадени няколко нови направления и дирекции в Столична община

Отново високи равнища на замърсяване на въздуха в София. Екипи на Столичния инспекторат ревизираха строителни обекти, автосервизи и пунктове за промяна на автомобилни гуми като евентуални източници на замърсяване. Съставени са 4 акта за открити нарушавания за горене на боклуци навън.


Няма условия за стартиране на зелен билет в столицата, макар високите равнища на замърсяване през вчерашния ден и през днешния ден, изясни кметът на София, само че мярката остава настояща. Идеята на зеления билет е в дни с доста замърсен въздух хората да пътуват с градския превоз за един лев. Предвижда се и бял билет, само че първо Парламентът би трябвало да вкара екостикери за колите и да даде опция на кмета на София да не разрешава придвижването на по-замърсяващите коли. Йорданка Фандъкова увери, че измененията в нормативната уредба, които се приготвят от Министерството на превоза, са на финала.
Йорданка Фандъкова, кмет на София: Да можем да се възползваме и от последната най-сериозна мярка с стартирането на така наречен " бял билет " или безвъзмезден превоз, комбиниран с ограничението на придвижването на коли, които замърсяват. С оглед на това беше и моето предложение за промени в налозите на колите, които замърсяват.
Облекчаване на трафика в столицата е и една от ограниченията, по които ще работи новият зам.-кмет по направление " Транспорт и градска подвижност ". За поста е препоръчан някогашният министър на превоза Кристиян Кръстев.

В администрацията на Столичната община ще има още няколко нови посоки и дирекции. Новите зам.-кметове, които към този момент ще бъдат 9, ще станат ясни идната седмица.

Очаква се от първи януари Столичната община да мине напълно към електронни публични поръчки, а деловодството на общината към този момент ще работи и в събота до 14 ч. Целият план би трябвало да бъде утвърден на идната сесия на Столичния общински съвет.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР