Отново възникна причина за противопоставяне между Демократичната и Републиканската партия

...
Отново възникна причина за противопоставяне между Демократичната и Републиканската партия
Коментари Харесай

Понижаването на кредитния рейтинг на САЩ е тройно предупреждение към Вашингтон

Отново породи причина за опълчване сред Демократичната и Републиканската партия в Съединени американски щати. Този път повода е, че интернационалната рейтингова организация „ Фич “ (Fitch) намали дълготрайния рейтинг на Съединени американски щати в задгранична валута от ААА на АА+. Демократите смятат, че понижението на кредитния рейтинг е резултат на опитите на републиканците да основат рецесията с неизпълнението на отговорностите, а Републиканската партия приписва повода на неефективните ограничения на администрацията на Джо Байдън за справяне с икономическите усложнения.

Новият кръг старания на двете партии за „ отменяне на отговорността “ още веднъж удостоверява, че постоянните разногласия сред тях по тавана на дълга на страната са една от главните аргументи „ Фич “ да намали кредитния рейтинг на Съединени американски щати. В изказването си организацията показва, че многократната политическа невъзможност с  тавана на дълга на Съединени американски щати през последните 20 години постоянно се преодолява в последния миг, което води до намаляване на доверието на страните в способността на Вашингтон да ръководи бюджета си. Анализатори смятат, че това е първото предизвестие към Вашингтон, че политическата поляризация довежда до дефицит на управническия потенциал.

Международната рейтингова организация също предвижда, че фискалното положение на Съединени американски щати ще продължи да се утежнява през идващите три години, държавният дълг ще остане висок и ще продължи да се усилва, като ще нарасне до 118,4% от Брутният вътрешен продукт до 2025 година По разпоредбите на организацията, междинното съответствие на дълга към Брутният вътрешен продукт за страните с рейтинг ААА е 39,3%, а за тези с АА - 44,7%.

Друг сигнален знак се отнася до фрапантния спад на доверието в американското държавно управление, което може да форсира процеса на „ дедоларизация “. Кредитоспособността на американската администрация е в основата доларът да бъде интернационална валута, и в случай че тя бъде повредена, страните естествено ще намерят опция.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР