Отново вандалски акт е извършен върху исторически забележителности. Този път

...
Отново вандалски акт е извършен върху исторически забележителности. Този път
Коментари Харесай

Българската простотия блесна и на Метеора СНИМКИ

Отново вандалски акт е осъществен върху исторически забележителности. Този път българи изписаха имената си върху скални ниши в Гърция.

Надписите са видяни от група български туристи при скалните манастири на Метеора, осведоми bTV.

Две мъжки и три женски имена са изписани с червен спрей настрана от най- огромния туристически поток на мястото. Това не е първият случай, в който българи се пробват да „ блеснат " на исторически значими места по света.



В началото на годината Хеопсовата пирамида осъмна с надпис „ Локо 2019 ". Преди това и мемориалният комплекс в японския град Хирошима стана жертва на вандализъм с надраскването на надписа „ Локо София " с черен спрей.

Група българи отиват да прегледат да прегледат скални ниши, в които се счита, че са се усамотявали монасите доста преди да се появят известните манастири. Попадат на скандалните надписи в алено.

„ Огромни надписи – първо бяхме в шок след това ни хвана огромен позор и си представихме по какъв начин там идват хора от целия свят и гледат тези имена”, споделя планинския лидер Момчил Цветанов.

Мястото е настрана от манастирите и няма видеонаблюдение, споделя Момчил, който е лидер на групата. Така въпросът кои са хората, направили вандалския акт, остава без отговор.



От Асоциацията на ексурзоводите споделят, че не е допустимо да се управлява всяка група.

„ Може да ги придружим в манастирите, само че нямаме право да изнасяме сказка и по-късно те са свободни, ние не можем, нямаме по какъв начин да направляваме тези хора. 40-50 индивида, които са свободни, какво правят”, споделя Петър Влъков.

А психолозите изясняват, че сходни дейности приказват доста за създателите си.

„ Може и да е форма на егоцентризъм, т.е. аз съм най-великия за мен е разрешено всичко и не важат никакви други правила – в този смисъл его свръх изява на егото, егоцентризъм”, споделя психоложката Десислава Георгиева.

Според психолозите, сходно себеизразяване приказва и за неналичието на полезности, заложени във възпитанието.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР