Отново в „път без изход“ за моторните превозни средства се

...
Отново в „път без изход“ за моторните превозни средства се
Коментари Харесай

Без изход отново е ул. „Хан Крум“ в Асеновград

Отново в „ път без излаз “ за моторните транспортни средства се трансформира улица " Хан Крум " в Асеновград. Тя бе отворена с краткотрайна заповед поради Водния цикъл. След края на ремонтните действия, бе възобновен предходният ѝ метод на употреба, с разликата, че вместо тротоар, са сложени заграждения.
По проблема дали улицата да остане отворена, или затворена в Община Асеновград са постъпили две подписки от жители с противоположни претенции. В единия случай хората упорстват интензивният трафик в сектора да бъде стеснен, защото кръстовището с „ Цар Иван Асен II “ съставлява заплаха, заради неналичието на знаци. Освен това, улицата е тясна и се затруднява влизането и излизането с коли от жилищните здания. В дугия случай асеновградчани желаят секторът да остане отворен за придвижване на моторни транспортни средства, както до момента, тъй като по този начин се облекчава натовареният трафик в тази част на града.
„ Срокът на Генералния проект за организация на придвижването в Асеновград изтича през 2019 година и тогава ще бъде предоставено на компания да изготви нов. Идеята е, в случай че при актуализирания проект бъде взето решение улица „ Хан Крум “ още веднъж да бъде отворена, да имаме подготвеност да правим това, по най-бързия и елементарен метод. Затова не възстановихме бордюра, а сложихме ограждания. “, изясни за Actualno.com отрасловият заместник-кмет на града - Димчо Темелков. Той посочи, че организацията на придвижването в сектора следва да бъде съгласувана с Пътна полиция, Знаково стопанство и с Агенция „ Пътна инфраструктура “, защото граничещата с „ Хан Крум “ улица „ Цар Иван Асен II “ е част от републиканската пътна мрежа. А последната дума за окончателния тип на Генералния проект за организация на придвижването в Асеновград е на Общинския съвет в града.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР