Отново в движение се разпадна локомотив на БДЖ-Пътнически превози. Случаят

...
Отново в движение се разпадна локомотив на БДЖ-Пътнически превози. Случаят
Коментари Харесай

Отново проблем с локомотив на БДЖ, влакът София-Варна закъсня с 3,5 часа

Отново в придвижване се разпадна локомотив на БДЖ-Пътнически транспорти. Случаят е от през вчерашния ден демонстрира вътрешният бюлетин за повредите в жп превоза.
 Нова покруса се размина по знамение: Локомотив на БДЖ стартира да се разпада при скорост 130 км/ч
В отчета случаят е разказан като " изпаднал редуктор на мотора " - проблем, който демонстрира некачествена техническа поддръжка. От БДЖ обаче обявиха за OFFNews, че това не е тъкмо и че в реалност става дума за " блокирал редуктор ". За пасажерите и личния състав на компанията нямало никакъв риск, настояват от жп компанията.

Бързият трен 2611 от София за Варна е счупил локомотива и е оставил 200-тонната комбинация с 5 вагона сред гарите Пордим и Левски. Там вагоните престояли повече от два часа преди да пристигна нов локомотив, който да изтегли авариралия жп състав до гара Пордим.

Освен злощастния трен закъснения са натрупали други четири пътнически композиции - 20143 /БДЖ-ПП/ +9 мин., 2642 /БДЖ-ПП/ +10 мин., 2613 /БДЖ-ПП/ +7 мин., 20242/БДЖ-ПП/ +26 мин.

Вчерашният случай припомня поради друга жп повреда от 7 септември. Тогава по време на придвижване при скорост от 130 километра в час по скат от локомотива 46-219 на бързия трен от София за Бургас изпаднаха капакът на редуктора и голямо зъбно колело от редуктора на трети мотор.

Тогава единствено благосклонността на Фортуна към пътуващите и влаковия личен състав е помогнала композицията да не изпадне от релсите от удара с големите части метал. А при скорост на придвижване от над 100 километра в час това би довело до същински призрачен сън.

В последна сметка влакът София-Варна е просрочен до крайната дестинация с внушителните три часа и половина, обясниха от БДЖ.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР