Отново сте забравили къде оставихте ключовете? Сокът от грозде може

...
Отново сте забравили къде оставихте ключовете? Сокът от грозде може
Коментари Харесай

Може ли сокът от грозде да подобри паметта?

Отново сте не запомнили къде оставихте ключовете? Сокът от грозде може да ви помогне. Това настояват откриватели от департамента по психиатрия в университета в Синсинати, Съединени американски щати.

Те разкрили, че хора в ранен етап на забравяне се показват по-добре на ментални проби след 12 седмично постоянно приемане на гроздов сок, написа английският Daily Mail.

Експертите считат, че антиоксидантите, намиращи се в люспите и сокът на плода, са виновни за усъвършенстваните качества за запаметяване.

 Ядене на Грозде

В изследването 12 души на възраст от 75 до 80 години били разграничени на две групи. На първата група било давано всекидневно 100 % чист гроздов сок, а на втората – плацебо.

На двете групи възрастни хора постоянно били правени проби, проверяващи запаметяващите им качества. Проучването траяло повече от 80 дни. Участниците в опита заучавали лист с детайли, подредени по избран ред.

Учените открили, че колкото повече време минава, толкоз по-добри ставали резултатите на хората, пиещи гроздов сок. Те показали доста усъвършенстване във възобновяване на тестовите описи.

Оказва се, че пиенето на грозде е елементарен и наличен метод възрастните да усъвършенстват своите мозъчни функционалности.

 Грозде

Съществува и друга причина да се сещаме по-често да похапваме грозде. Изследователи от Монпелие, Франция, открили, че консумирането на грозде и ябълки – сурови или под формата на сок, пази артериите. Тези плодове са потребни за здравето на сърцето поради високото наличие на скъпите за организма антиоксиданти.

Гроздето е богато и на витамини – C, B и провитамин A, които укрепват нервната система, стените на кръвоносните съдове, костите, ноктите и имат благотворно въздействие за зрението.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР