Отново стартира традиционната за Пловдив класация Най-добрият квартал за живеене,

...
Отново стартира традиционната за Пловдив класация Най-добрият квартал за живеене,
Коментари Харесай

ГЛАСУВАМЕ за НАЙ-ДОБРИЯ КВАРТАЛ ЗА ЖИВЕЕНЕ в Пловдив

Отново започва обичайна за Пловдив ранглиста " Най-добрият квартал за живеене ", която се осъществя по концепция на Дарик радио, като продължение на националната акция „ Най-добрият град за живеене “.

Всеки, който желае да гласоподава, може да го направи в идващите месеци на пловдивската страница на формалния уебсайт на Дарик радио, както и на сътрудниците на акцията.

По време на гласуването, което ще продължи близо една година, жителите на града ще могат да дефинират сами къде в Пловдив се живее най-добре, дали и по какъв начин районните кметове се оправят с проблемите в обособените квартали. Целта е да се търсят положителни практики и решения за възстановяване качеството на живот във втория по величина град в България.

Новото в класацията е, че тя ще бъде дейна 4 сезона, с цел да може и вотът на пловдивчани да бъде по-обективен. Жителите ще имат опция да задават настоящи тематики и да слушат диспути по тях, сред районните кметове.

Дискусиите ще се излъчват всеки първи петък от месеца в ефира на Дарик радио. Проблемите, които най-вече вълнуват пловдивчани, ще могат да се слушат в подкаст в няколко интернет платформи. Специално жури също ще дава своите оценки в следващото издание на класацията „ Най-добрият квартал за живеене в Пловдив ".

Всички районни кметове ще имат опция да посочат най-значимите и значими придобивки за кварталите в съответния регион по време на тяхното ръководство, както и визията си за възстановяване качеството на живот в тях през идващите години.

Критериите в конкуренция " Най-добрият квартал за живеене " през 2022 - 2023 година са 11:

1. Удобна инфраструктура и налична среда за хора с увреждания

2. Качество на обслужване в районната администрация

3. Зелени площи, пейки на публични места, места за разходки, детски площадки и градини, публични тоалетни

4. Тишина и непорочност

5. Сигурност и успокоение

6. Алеи за велосипедисти и улично осветяване

7. Състояние на уличната мрежа, комфортен превоз и места за паркиране

8. Площадки за спорт навън, зали за танци и спорт, фитнеси

9. Здравни заведения, детски градини, учебни заведения

10. Възможност за образуване на концерти, изложения и други културни събития, места за занимания (на намерено и закрито)

11. Брой денонощни магазини, аптеки, нон стоп заведения за хранене и места за релакс и хубаво кафе

Гласуването в класацията ще бъде допустимо от 1.11.2022 година до 01.10.2023 година, единствено посредством интернет - в формалните уеб сайтове и страниците на Дарик Пловдив и Пловдив прес. Темите могат да се задават, посредством формалната страница на и във Facebook и на е-mail: [email protected] и [email protected].

Освен огромната премия за „ Най-добър квартал за живеене ", ще бъдат отличени кварталът с най-вече зелени площи, както и този с най-удобна инфраструктура, в това число и за хора с увреждания.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР