Отново Смолян ще бъде домакин на турнир по вдигане на

...
Отново Смолян ще бъде домакин на турнир по вдигане на
Коментари Харесай

Турнир по вдигане на тежести в памет на Величко Чолаков ще се състои в Смолян

Отново Смолян ще бъде хазаин на шампионат по повдигане на тежести в памет на Величко Чолаков, заяви персоналният му треньор Костадин Грозданов. Мероприятието ще се организира на 9 септември (събота) от 14:00 часа в Спортната зала в регионалния град, която носи името на първенеца. В конкуренцията ще вземат участие тимове - девойки и момчета от Хасково, Сопот, Асеновград, Русе, Варна и Смолян. Организатори са община Смолян и Спортен клуб по повдигане на тежести " Родопа-Смолян ”.

Очаква се събитието да бъде почетено от много някогашни съотборници на Чолаков от родният му клуб, както и от националния тим, треньори, близки, родственици и другари.

На 20 август т.г. се навършиха шест тъжни години от кончината на единственият български щангист с орден от олимпийските игри в тежка категория.

То е вицесветовен първенец във Ванкувър, Канада и европейски първенец в Киев, Украйна. Бил е още народен играч на Азербайджан, с който отбор пътува за Олимпиадата в Лондон, Англия през 2012 година, само че поради тежка контузия не съумя да взе участие.

След края на спортната си кариера Величко става треньор в клуба по повдигане на тежести в регионалния град.

Той бе почетен жител на Смолян и Неделино.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР