Отново сме в бюджетна процедура. Предстоят среднощни заседания. Не мога

...
Отново сме в бюджетна процедура. Предстоят среднощни заседания. Не мога
Коментари Харесай

Д-р Нигяр Джафер: Бюджет 2020 затвърждава устойчивите тенденции на недофинансирано здравеопазване

Отново сме в бюджетна процедура. Предстоят среднощни съвещания. Не мога да схвана, за какво постоянно минаваме в подобен режим на работа при приемането на най-важните закони в страната.

Двата бюджета за ДОО и за НЗОК бяха показани като уравновесени и постоянни. Балансирано значи, че колкото са приходите, толкоз са и разноските за годината. Бюджет 2020 ни бе показан и като резистентен и предвидим. Той обаче затвърждава устойчивите трендове да имаме още веднъж недоволни медицински сестри с ниски заплати, българските пациенти още веднъж ще са най-плащащите, подсигурява ни повишаване на неизплатените разноски и надлимитната активност на лечебните заведения. Това предвижда в предаването „ Лице в лице “ по БТВ доктор Нигяр Джафер от Движение за права и свободи и член на комисията по опазване на здравето в Народно събрание.

Над 4,7 милиарда лева в бюджета на НЗОК за 2020 година

„ Българските пациенти няма да получат по-добра грижа “, уверена е тя.

„ За нас главният въпрос е какво ще се промени. За да се промени нещо би трябвало да има хрумвания за промени. Такива поръчки в новия бюджет няма “, предизвести Джафер. „ Въпреки това към момента имаме вяра, че опазването на здравето в страната ще се усъвършенства “, добави депутатът от Движение за права и свободи.

Тя уточни още, че е по-лесно за пациентите да влязат в болница, в сравнение с да получат направление от персоналния си доктор. Крайно време е министърът на опазването на здравето да се замисли, че в България липсва цяло едно звено, каквото е системата на долекуване - приютите. Така близните на онкоболните пациенти, да вземем за пример са изправени пред компликация в обгрижването им “, сигнализира още тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР