Отново смърт на пътя, този път предизвикана от неправоспособен водач.

...
Отново смърт на пътя, този път предизвикана от неправоспособен водач.
Коментари Харесай

Отново смърт на пътя: Младеж наруши карантината си и предизвика катастрофа, в която почина брат му

Отново гибел на пътя, този път провокирана от недееспособен лидер. 18-годишен юноша е провокирал злополука, при която е умрял 16-годишният му брат. Шофьорът имал кола, само че нямал брошура, а поради завръщането си от чужбина бил подложен и под карантина. Той качил в колата 16-годишния си брат и с още един техен прочут – негов връстник. На ляв завой преди село Презвитер Козма неправоспособният водач изпуснал управлението на автомобила и возилото се преобърнало. 16-годишното момче починало на място. Окръжният прокурор на Търговище изясни, че неправоспособният водач е навършил 18 години и още тогава си купил кола.

Той е незасегнат след злополуката. Младежът е тестван  с дрегер, който отчел 0,22 промила алкохол. Пробата за съществуване на наркотични субстанции била негативна. Експертизи ще изяснят точната причина за злополуката. „ Най-вероятно тя се дължи на недееспособността на лидера и данните, които на този стадий са на разположение за една висока скорост на придвижване “, сподели Диляна Стоянова, областен прокурор на Търговище.

Младежът ще дава отговор пред закона за това, че е предизвикал гибелта на брат си, както и за това, че е нарушил наложената му карантина.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР