Отново случай на брутална агресия на пътя е в центъра

...
Отново случай на брутална агресия на пътя е в центъра
Коментари Харесай

Петима от полските шофьори, нападнали българин на пътя са освободени

Отново случай на брутална експанзия на пътя е в центъра на публичното внимание. Полски тираджии нападнаха и биха наш водач пред очите на детето му. Саморазправата се е разиграла във вторник сутринта на интернационалния път Е-79 край Враца. Тази сряда следва да стане ясно дали мярката им за задържане ще бъде удължена.



Всяка заран нападнатият водач Петър Йорданов кара със фамилния бус 14-годишния си наследник на учебно заведение във Враца. Вчера попада в колона от полски тирове.

Бяхме на разклона за Вършец и ни застигна полски тир, който почна да святка и да свирка зад нас. Наближавайки разклона за Бели извор, там има ограничаване 60 и пътят е доста неприятен, започнах да понижавам, при което камионът откъм гърба потегли да изпреварва, споделя Петър.

Маневрата на водача на камиона се оказала несполучлива.

От завоя излязоха в насрещното коли и щеше да стане доста сериозна злополука и аз подадох малко газ и му дадох път да влезе зад мен. До Железния мост непрекъснато подсвиркване, бляскане, продължава описа си Петър.

В сектора, прочут като Железния мост, седем тира като на кино обкръжили буса на българина.

Камионът, който беше пред мене, почна да стопира в лявата лента, вдясно стопираха другите камиони, зад мене стопираха още четири камиона и блокираха цялото придвижване, в това число и нас сред седем камиона, споделя Петър.

В саморазправата се включват трима от поляците.

Двама индивида слязоха и аз отворих вратата и им споделям на британски „ 60 км “ и по този начин демонстрирах с ръка – вие луди ли сте, през това време пристигна един различен и два пъти ме удари в лицето, детето почна да реве, да пищи, аз дръпнах вратата, затворих я и другият счупи стъклото, споделя Петър.

Физическата експанзия била съпроводена с вербална. Тировете потеглили, а пострадалият неотложно позвънил на телефон 112.

Малко по-късно полицейски патрул от Мездра изпреварва колоната от тирове и я стопира на входа на село Люти дол. Пристигат и няколко патрулки от Враца. Сред полските водачи е имало и жена.

Нарушителите са арестувани за 24 часа. Разпитани са в наличието на преводач, а по случая е формирано досъдебно произвеждане за безчинство на пътя.

Часове след нападението синът на Йорданов продължава да е в потрес: „ Той е в стрес, той реве непрекъснато, не желае да се качи в колата да се прибере, не желае да вижда камион, не желае да пътува “.

Мъжът приканва за разсъдък на пътя.

В Република България има знаци, които, дали ни харесва или не, би трябвало да ги съблюдаваме. Не може да считат, че в България всичко им е разрешено и да се държат по тоя метод надменно на пътя. Оня служител на реда, дето удари турчина, всички споделят, че служителят на реда е отговорен, само че не се знае и там какво е станало и по какъв начин е станало. Просто благодаря на органите на реда, че реагираха по безусловно съответен метод, споделя Петър.

Настоява и за съответно правораздаване. Тази сряда следва да стане ясно дали прокуратурата ще удължи мярката за задържане на поляците. Мъжът също обмисля дали да ги съди.

Абсурдната история провокира отвращение в обществените мрежи. Мнозина упорстват за най-строгото наказване и дават образци от другите страни, където като се изключи че са съдени, на водачите им се лишават книжките, не разрешава им се да влизат в страната, постановат им се солени санкции.

Полските водачи не са тествани за алкохол и за опиати, защото не са направили пътнотранспортно произшествие, а единствено безчинство на пътя.

Именно за безчинство те ще бъдат съдени. Петима от тях по неофициална информация на bTV са освободени. Двама са оставени в ареста.

Делото може би ще бъде планувано за през днешния ден, а камионите са откарани още нощес на паркинг край Враца.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР