Отново ще бъдат връчени призовете „Златен пирон” за най-лоши примери

...
Отново ще бъдат връчени призовете „Златен пирон” за най-лоши примери
Коментари Харесай

Абсурди в законите: 131 изменения на кодекс и любопитни дефиниции

Отново ще бъдат връчени наградите „ Златен пирон” за най-лоши образци в законодателството ни.

Проф. Даниел Вълчев изясни, че те са в 12 рубрики, и в студиото на „ Тази сутрин” по bTV показа някои от най-интересните номинации.

В рубриката „ Догодина по същото време” той даде образец с Кодекса за обществено обезпечаване, който е имал 131 промени и допълнения. Тоест приблизително по 7 пъти годишно се трансформира, откогато е влезнал в действие, разясни Вълчев.

Сред най-любопитни легални дефиниции един от кандидатите е в Закон за туризма в определението на „ уелнес център”, в което е записано: „ Използването на вода и естествени естествени фактори в центъра не е задължително”.

Отново в този закон е записано, че „ пътуващ е всяко лице, което желае да подписа контракт за туристически пакет или за свързани туристически услуги, или което има право да пътува въз основа на подобен договор”. „ В този смисъл превозът съвсем няма никакво значение при пътуването, всяко лице, което желае да подписа контракт за туристически пакет, към този момент е пътуващ. Ако желаете да отидете в Бразилия, честито – към този момент пътувате”, сподели Вълчев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР