Отново се задава бежанска криза в Гърция. Германия с изключителен

...
Отново се задава бежанска криза в Гърция. Германия с изключителен
Коментари Харесай

Задава ли се нова бежанска вълна?

Отново се задава бежанска рецесия в Гърция. Германия с извънреден интерес следи тези събития и немското държавно управление съобщи, че растящият брой на мигрантите, които идват на гръцките острови, би трябвало да бъдат подкрепени по някакъв метод извън. Турският заместник-министър на външните работи беше в Берлин за диалози, както във външното министерство на Германия, по този начин и в Бундестага. По време на срещите му в немската столица беше разисквано и съглашението на Европейски Съюз за бежанците. Според него има проблем с това осъществяване. Кореспондентът на Българска национална телевизия Мария Стоянова наблюдава диалозите в Берлин и се срещна с Гералд Кнаус, създател на съглашението за бежанците, написано през 2016 година

Вижте повече в директното включване на Мария Стоянова.

Мнението на Гералд Кнаус е, че Турция се притеснява, че ще остане подценена при възходящата вълна от бежанци, които идват от Сирия. В момента се чака да има нова вълна бежанци, които са предизвикани от боевете, които се случват в северната част на Сирия, в северната част на страната. Това кара турците по подобен фрапантен метод, а точно - президентът Ердоган заплашва с това да отвори границите край Егейско море, да обърне внимание върху казуса в Турция, защото се оказва, че съглашението за бежанците сега виси на " златни " конци.

Темата за бежанците в Гърция разяснява и арабистът проф. Владимир Чуков.

Проф. Владимир Чуков, арабист: Тази тематика се появи на масата като вътрешно турска политическа тематика. Новият кмет на Истанбул доста ясно сподели, че дотук бяхме със сирийските бежанци. Преди 4 години Ердоган имаше напълно различен девиз - дано тези бежанци да дойдат тук - ето 3,5 млн. сирийци, те ще дойдат и ще вземат мястото на тези турци, които са в Германия, т.е. получава се едно пренасяне, единствено че какво се получи? Това е вторият фактор - турската стопанска система просто не е същата. Турската стопанска система тогава беше във възходяща линия, в този момент сега е в низходяща.
Вижте целия диалог във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР