Отново се лансира идеята да се върне задължителната казарма. Защо

...
Отново се лансира идеята да се върне задължителната казарма. Защо
Коментари Харесай

За или против казармата - коментар на Милен Михов и Едуард Папазян

Отново се стартира концепцията да се върне наложителната казарма. Защо да вършим крачка обратно към връщането на наборната военна работа? Темата разясниха в студиото на Сутрешен блок депутатът от Вътрешна македонска революционна организация Милен Михов и спортният публицист Едуард Папазян.

Милен Михов, Вътрешна македонска революционна организация: Държави надалеч по-големи и по-демократични от нас в своето обичайно развиване през днешния ден вършат тази крачка, ще напомня, че президентът на Франция господин Саркози в своята предизборна акция беше сложил въпроса за връщането на наборната войска и той осъществя тази концепция. Така че има ред фактори, като стартираме от чисто конституционните текстове, които ясно дефинират, че отбраната на отечеството е въпрос на чест и на дълг на всеки български жител и той би трябвало да бъде кадърен и квалифициран да пази това и да стигнем и до публичните настроения, националната сигурност и това, че българското общество възприема позитивно тази концепция.
Спортният публицист Едуард Папазян бе безапелационен, че " във Франция не се връща наборната военна работа, не се връща на никое място ". От общо 27 членки на НАТО, 5 имат наборна работа и аз тъй като съм бил в казармата 2 години, знам, че това е най-тъпото нещо на света, сподели Папазян.

Едуард Папазян: Идеята да се върне наложителната казарма я възприемат позитивно единствено хората, които считат, че ще имат някакви изгоди от връщането на наборната военна работа.
Вижте целия диалог във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР