Отново с дух на протест, но и с истинско зимно

...
Отново с дух на протест, но и с истинско зимно
Коментари Харесай

Новини или Novini - картината на печата за 19 ноември

Отново с дух на митинг, само че и с същинско зимно време – това е началото на седмицата в България. Какъв ще е краят – занапред ще забележим, само че дано забележим в този момент каква картина за света към нас ни рисува българският щемпел.
Вестник " Сега "
Извън митингите, централната тематика на медията е положението на пътищата у нас. И както Северозападна България се оказа най-бедният район, по този начин и се оказа най-смъртоносният – съгласно данни на Евростат. Едно зло в никакъв случай не идва единствено...
Вестник " 24 часа "
По традиция, най-важни са кримките - кръв и зрелища. В случая – здравословното положение на Миню Стайков, притежателят на " Винпром Карнобат ". Появил се риск от инсулт, като Стайков желал консултация в частна болница, само че не му било разрешено и се оказало, че към този момент заплаха няма. А КПКОНПИ поискала да конфискува имущество на Брендо, на жена му Моника Добринова, на брат му Симо Крайчев и на балдъзата му Десислава Дишлиева. Така е, като не можаха Брендо да го удържат в пандиза, въпреки целия свят да знае какъв е – значимото е, че Иванчева не я пускат!
Вестник " Труд "
За медията тематика номер едно е заплахата в интернет от полово принуждение и тормоз. И заключението, че всяко трето дете е застрашено във Фейсбук, а всяко пето се е срещало с човек, с който първо се е срещнало в уебсайт.
Разбира се, различен акцент е Каракачанов и следващото повтаряне пред следващата медия, че " Обединени патриоти " трябвало да си приказват очи в очи. Както желаят да си приказват, единствено да отърват от наличието си целокупното българско общество и да не вървят по всяка медия да си приказват първо през нея.
Вестник " Монитор "
Както и " Труд ", за „ Монитор” митингите не са съществена тематика. За сметка на това – до 500 лв. можело да те глобят, в случай че не си изчистиш снега пред блока. Това става, в случай че първо не обърнеш внимание на предизвестие, по-късно – в случай че те глобят, с 50 лв. и отново не чуеш. Може, на хартия, а като вали сняг, става мокро и всички знаем какво се случва с мократа хартия.
Да не забравим и ръководителят на Върховен касационен съд Лозан Панов – по какъв начин арбитър Румен Ненков го бранел и говорел за " проблема Пеевски ", а не за същинските " олигарси " Иво Прокопиев и Огнян Донев. Ами няма по какъв начин – Пеевски е по-тежък и от Прокопиев, и от Донев. Решават се първо огромните проблеми!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР