Отново протести срещу мръсния въздух в София. След като такива

...
Отново протести срещу мръсния въздух в София. След като такива
Коментари Харесай

Три столични квартала се вдигнаха на простет срещу мръския въздух

Отново митинги против мръсния въздух в София. След като такива бяха проведени през декември м.г., когато в тях се включиха жителоите на 6 квартала, нощес историята се повтори. Този път в демонстрациите се включиха жителите на " Западен парк ", " Овча купел " и " Красна поляна ". За разлка от предходните протетси, които се организираха в техните региони, този път демонстрацията се придвижи пред постройката на Столична община.

" Три квартала са излезли на митинг против геноцида, който се прави върху нас. Искаме от Столична община да вземе незабавни, незабавни ограничения по отношение на гетата, които са главният източник на това замърсяване”, сподели една от протестирашите - Десислава Малинова, представена от БГНЕС. Тя и съидейниците й желаеха от кметството на София ефикасни ограничения. Някои от протестиращите носеха плакати, на които бе написано: " Не на мръсния въздух”. " Не на въздушния геноцид!”.

" Мерките, които предлага Столична община, са за попълване на данъчната хазна, а не за чистия въздух. В общи линии, това, което се случи на 25-ти, общината ни сподели: Ще си дишате замърсен въздух и ще си плащате за него. Подгониха катализаторите, подгониха колите, само че не подгониха битовия замърсител, който е главен замърсител”, сподели Цветан Фиков от Инициативен комитет за " Красна поляна”. Той уточни, че в крайните небогати квартали, в гетата всеобщо се горят всевъзможни отпадъци, а в последно време станало съвременно да се горят облекла втора ръка, тъй като били най-евтини. Фиков подсети, че в " Красна поляна” стачкуват към този момент една година за унищожаване на виетнамските общежития точно като един от главните замърсители.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР