Отново протест за започването на основния ремонт на пътя Русе-Кубрат

...
Отново протест за започването на основния ремонт на пътя Русе-Кубрат
Коментари Харесай

Протестиращи затвориха изходите на Русе с искане за ремонт на отсечката до Кубрат

Отново митинг за започването на главния ремонт на пътя Русе-Кубрат затвори придвижването на кръстовището на изхода на Русе за Варна през днешния ден преди обяд, съобщи кореспондентът на БГНЕС в района.
Хората са уверени, че стига да пожелаят, от АПИ могат да стартират рехабилитацията на пътя незабавно, без да чакат септември, както дадоха обещание за началото на ремонтните действия.
След като затвориха основния път за 20-ина минути, протестиращите освободиха пътното платно, с цел да преминат колоните от чакащи коли в двете направления, след което на няколко пъти още веднъж блокираха придвижването със викания „ Искаме си пътя! “.
Това е вторият митинг на поданици от няколко обитаеми места в русенско, които постоянно употребяват пътя за Кубрат. Те упорстват ремонтът да стартира незабавно и не имат вяра на обещанията от страна на представители на АПИ, че рехабилитацията ще тръгне през септември. Затова са твърдо решени всяка събота да излизат на митинг и да затварят основния път за Варна до момента в който не видят машините в деяние.
Припомняме, че през по-миналата седмица в Русе беше ръководителят на Управителния съвет на АПИ Георги Терзийски, който увери, че цялостната рехабилитация на пътя стартира през септември. На митинга предходната събота беше пристигнал и шефът на Областното пътно ръководство в Разград Людмил Янев, който съобщи, че двата лота на дългия 47 километра сектор ще се извършват по едно и също време, с цел да може рехабилитацията на пътя да завърши по-бързо.
Хората обаче и тогава и в този момент се заканиха, че митингите ще продължат, до момента в който не стартират действителни строителните действия на пътя Русе - Кубрат.
Заради митинга през днешния ден се извиха километрични опашки от камиони и леки коли на входа и изхода от Русе.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР